Karoll Standard Няма коментари

Освен разпознаваемите застраховки – застраховка гражданска отговорност,  застраховка каско, застраховка имущество, застраховка живот, застраховка карго, съществуват и други застрахователни полици. Ето и топ 5 на най-странните застрахователни договори, сключвани някога.

Застраховка срещу паранормална дейност

Има хотел във Великобритания, който е сключил застрахователен договор за своя персонал и клиенти. Договорът е за призрака на монах, който от време на време тормози посетителите. Застраховката осигурява покритие срещу смърт и увреждане, причинена от духове и други паранормални активности. Застрахователната компания, която е сключила тази застраховка, твърди, че има приблизително 60 000 продадени подобни полици. Хората се страхували от паранормалната активност, както и от това да не се превърнат във вампири или върколаци.

Застраховка за отвличане от извънземни

Застрахователна компания обещава да заплати застрахователно обезщетение, ако нейн клиент бъде отвлечен от Земята против волята си от… извънземни! В този случай на застрахования ще му бъде изплатено застрахователно обезщетение на стойност 5 хиляди евро. Цената на застрахователната полица в срок от 1 година варира между 12 и 28 евро. Досега няма информация за настъпило застрахователно събитие.

Между другото, ако НЛО не изглежда чак толкова реална заплаха, то можеш да си закупиш застраховка срещу падане на астероид.


Застраховка за възкресение на Елвис

Има застрахователна полица, в случай, че се окаже, че известният и обичан певец Елвис Преслис е жив. Един от митовете е, че певецът не е починал в следствие на предозиране, а е заминал към незнайна локация поради конфликт с мафията. Това отдавна вълнува умовете на голяма част от неговите фенове. Ако този мит бе реалност, през 2019 година Елвис можеше да навърши 84 години, но досега никой не е разкрил доказателва, че е жив. Съответно никой не е получил застрахователно обезщетение от 1 милион щатски долара, които застрахователи са обещали.

Застраховка за близнаци

Раждането на близнаци е прекрасно изживяване, но не всички родители са готови да платят двойно повече. Следователно във Великобритания можеш да закупиш специална застраховка. Полицата може да бъде закупена в началото на бремеността.

Застраховка за внезапна смърт причинена от смях

Застрахователна компания със седалище в Лондон застрахова комедийна трупа, в случай, че зрител почине от прекомерна доза смях. Обезщетението ще бъде в размер на един милион щатски долара.