злополука в чужбина
Karoll Standard Няма коментари

Злополука в чужбина – неприятното събитие се е случило… нека да разгледаме как да използваме застрахователната полица. За необходимостта от застраховка при пътуване в чужбина вече Ви информирахме в нашия блог, графа „Полезно“.
Всички предимства са очевидни дори и за не най-опитните туристи. В непозната страна е трудно да намерите квалифицирана медицинска помощ сами, такива услуги са много скъпи за чужденци и т.н. С една дума, няма нужда да рискувате здравето и финансите си в името на незначителни спестявания от застрахователна полица.

Повечето застрахователни компании работят чрез асистанс за предоставяне на помощ на клиенти в чужбина. Това са специализирани служби, които пряко организират медицинско обслужване, транспорт, лечение и хоспитализация.
Съдействието е на разположение 24/7, има служители, които могат да придружават процеса на различни езици. По този начин Вашето здраве, а понякога и животът по време на пътуване, зависи от качеството на тази услуга.

Застрахователни събития в чужбина
Списъкът на случаите, покрити от застраховката, ще бъде почти идентичен за всички компании. Пакетът може да се различава в набор от опции – например различна сума за стоматологична помощ или голям списък от включени медицински услуги. Но в крайна сметка това ще оскъпи полицата.


Какво точно попада в застрахователното събитие в чужбина, какви наранявания и заболявания – трябва внимателно да прочетете правилата за застраховане при избора на компания и да определите най-добрата оферта за себе си.


Също така трябва да проучите изключенията, така че по-късно да не разчитате на помощ, която не е предоставена. Например алкохолното отравяне автоматично ще изключи всички случаи на наранявания от застрахователни събития.
Много важно: когато получавате медицинска помощ в чужбина, трябва да се уверите, че всичко е ясно документирано в лечебното заведение. Запитванията, проверките и рецептите ще трябва да бъдат изпратени на застрахователната компания, след като се върнете у дома за възстановяване на разходите.
Струва си да разберете какво друго покрива застраховката – в допълнение към директната спешна медицинска помощ. Злополука в чужбина – как да използвате застраховката, можете да разберете от общите условия, които вървят заедно със застрахователния договор по полицата. Винаги можете да получите помощ и съдействие и от Вашия личен брокер в застраховането – Карол Стандарт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *