Кога и къде е време за зимни гуми?

септември 30, 2019

От две години насам шофирането със зимни гуми у нас е задължително. От 15-ти ноември влиза в сила задължителното шофиране със зимни гуми, защото в зимни условия, осигуряват допълнително сцепление и по-кратък спирачен път. Именно скъсеният спирачен път може да предпази от инцидент при спиране.

Зимните гуми са задължителни и за държави като Германия, Австрия, Швейцария, Люксембург, Македония, Румъния, Естония, Финландия, Латвия, Словения, Швеция, Чехия. По-долу в статията има подробна информация за изискванията на тези държави.

Зимните гуми у нас трябва да имат дълбочина на протектора не по-малко или равна на 4мм през периода 15-ти ноември до 1-ви март. При движение с гума, която има разкъсвания, се налага глоба от 50 лева. При неспазване на закона, също се налагат глоби.

Изисквания за зимни гуми и вериги за сняг по държави в Европа

Австрия:   

Ако планирате да шофирате в Австрия между 01 ноември и 15 април и пътищата са покрити с лед или сняг, използването на зимни гуми е задължително. Те трябва да имат минимална дълбочина на протектора от 4 мм.    

Пътните знаци в Австрия посочват кога веригите за сняг са задължителни. Така че ги вземете с вас, когато пътувате в страната. Когато пътищата са напълно покрити със сняг и/или лед и повърхността на пътя няма възможност да се повреди, веригите за сняг върху задвижващите колела се допускат само като алтернатива на гумите за сняг. Неспазването на законодателството може да доведе до глоби или временна загуба на автомобила ви.

Андора:   

Зимните гуми, известни също и като гуми за сняг, не са задължителни по закон в Андора.    

Пътните знаци в цяла Андора посочват кога веригите за сняг са задължителни. Ето защо, когато шофирате в тази страна, определено трябва да си носите и вериги за сняг.

Белгия:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Белгия.    

Веригите за сняг не са задължителни в Белгия , но е позволено да използвате вериги , където има сняг и лед по пътя ако не наранявате настилката  .Пътят трябва да е покрит със сняг или лед.

България:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в България.    

Когато пътувате в България между 01 ноември и 31 март, трябва да си носите вериги за сняг и да внимавате за пътни знаци, указващи кога използването им е задължително.

Кипър:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Кипър.

Чехия:   

Зимните гуми като цяло не са задължителни по закон в Чехия. Въпреки това, когато пътувате в страната между 01 ноември и 01 април, на места пътните знаци могат да указват задължителна употреба на зимни гуми. Така че ги вземете с вас.    

Пътните знаци в Чехия посочват кога използването на вериги за сняг е задължително. Така че трябва да си носите такива, когато пътувате в страната.

Дания:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Дания.    

Употребата на вериги за сняг е разрешена в Дания.

Естония:   

Зимните гуми са задължителни по закон в Естония, ако планирате да шофирате в страната между 01 декември и 01 март. Екстремните метеорологични условия извън този период могат да удължат времето за задължително използване на зимни гуми.    

Веригите за сняг не са задължителни в Естония, но е разрешено да ги използвате.

Финландия:   

Употребата на зимни гуми е задължителна по закон, когато шофирате във Финландия между 01 декември и 31 март.    

Веригите за сняг не са задължителни във Финландия, но е разрешено да ги използвате.

Франция:   

Зимните гуми не са задължителни по закон във Франция.    

Пътните знаци във Франция посочват кога използването на вериги за сняг е задължително. Така че ги вземете с вас, когато пътувате в страната.    

Германия:   

Използването на зимни гуми по пътища, покрити със сняг или лед, е задължително в Германия. Неспазването на законовите изисквания може да доведе до глоба, която може да бъде по-висока, ако предизвикате произшествие. Освен това нивото на вашата застраховка може да се намали с до 30%.     В Германия е задължително автомобилите да бъдат оборудвани с вериги за сняг. Така че ги вземете с вас, когато пътувате в страната.   

Гърция:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Гърция.    

Унгария:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Унгария.    

Носенето на вериги за сняг се изисква по закон, когато пътувате в Унгария. В противен случай на автомобила ви няма да бъде разрешено да се движи в страната.    

Исландия:   

В Исландия използването на зимни гуми между 01 ноември и 14 април е задължително по закон.    

Ирландия:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Ирландия.    

Веригите за сняг не са задължителни в Ирландия, но е разрешено да ги използвате.    

Италия:   

Зимните гуми като цяло не са задължителни по закон в Италия, но са препоръчителни. Въпреки това в някои области в Италия пътните знаци могат да указват кога използването на вериги за сняг или зимни гуми е задължително. В областта Вале д’Аоста всички автомобили трябва да бъдат оборудвани със зимни гуми или вериги за сняг между 15 октомври и 15 април.    

Когато шофирате в Италия през зимата, трябва да носите вериги за сняг. Внимавайте за пътни знаци, указващи кога използването им е задължително.    

Латвия:   

Между 01 декември и 01 март използването на зимни гуми е задължително по закон, ако автомобилът ви тежи по-малко от 3,5 тона. Веригите за сняг не са задължителни в Латвия, но е разрешено да ги използвате.    

Лихтенщайн:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Лихтенщайн.    

Веригите за сняг не са задължителни в Лихтенщайн, но е разрешено да ги използвате.    

Литва:   

Между 10 ноември и 01 април използването на зимни гуми е задължително по закон в Литва. Веригите за сняг не са задължителни в Литва, но е разрешено да ги използвате.    

Люксембург:   

Веригите за сняг са задължителни при заснежени или заледени пътища в Люксембург. Можете да бъдете глобени , глобата нараства ако има произшествие .    

Веригите за сняг не са задължителни в Люксембург, но могат да бъдат използвани при сняг и лед на пътя.    

Нидерландия:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Нидерландия.    

Веригите за сняг не са задължителни по закон в Нидерландия. Въпреки това е разрешено да ги използвате по пътища, покрити с лед или сняг.    

Норвегия:

Като водач носите отговорност за правилното оборудване на вашия автомобил според метеорологичните условия. Ето защо, макар че не е задължително, обичайно и силно препоръчително е да използвате гуми с шипове или зимни гуми в Норвегия. Шофирането с гуми с шипове или вериги е забранено в Южна и Централна Норвегия от първия понеделник след втория ден на Великден до 31 октомври. В Норлан, Тромс и Финмарк гумите с шипове и веригите за сняг са забранени от 01 май до 15 октомври.

Всички автомобили под наем от Europcar в Норвегия ще бъдат оборудвани със зимни гуми. Те са обхванати от „зимна такса“, която винаги е включена в цената между 01 ноември и 15 април.

Веригите за сняг не са задължителни, но е разрешено да ги използвате през зимата.    

Полша:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Полша.    

Португалия:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Португалия.    

Пътните знаци в Португалия посочват кога използването на вериги за сняг е задължително – така че ги носете с вас, когато шофирате в страната.    

Румъния:   

Използването на зимни гуми, когато пътувате в Румъния между 01 ноември и 31 март, е задължително, ако пътищата са покрити с лед или сняг.    

Въпреки че веригите за сняг не са задължителни в Румъния, трябва да ги вземете със себе си, когато пътувате в страната, тъй като метеорологичните условия могат да доведат до задължителното им използване във всеки един момент.    

Сърбия:   

Задължително е да използвате зимни гуми, когато пътувате в Сърбия през зимата.    

Когато шофирате в Сърбия през зимата, трябва да носите вериги за сняг.    

Словакия:

Зимните гуми не са задължителни по закон в Словакия.    

Словения:   

Използването на зимни гуми или вериги за сняг, когато пътувате в Словения между 15 ноември и 15 март, е задължително. Всички гуми трябва да имат минимална дълбочина на протектора от 4 мм.    

Пътните знаци в Словакия посочват кога използването на вериги за сняг е задължително. Така че ги вземете с вас, когато пътувате в страната през зимата.    

Испания:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Испания.    

Когато пътувате в Испания, трябва да си носите вериги за сняг и да внимавате за пътни знаци, указващи кога използването им е задължително.    

Швейцария:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Швейцария.    

Пътните знаци в Швейцария посочват кога използването на вериги за сняг е задължително. Така че трябва да ги носите със вас, когато пътувате в страната.    

Швеция:   

Когато шофирате в Швеция между 01 декември и 31 март, е задължително да използвате зимни гуми с една от следните маркировки: „M&S“, „MS“, „M.S“, „M+S“, „M-s“ или „Mud and Snow“. Всички гуми трябва да имат минимална дълбочина на протектора от 3 мм.    

Обединеното кралство:   

Зимните гуми не са задължителни по закон в Обединеното кралство.  Веригите за сняг не са задължителни в Обединеното кралство, но е разрешено да ги използвате.За шофирането в зимни условия се препоръчва в автомобила да има антифриз, зарядно за акумулатор, въже за теглене, одеяло, застраховка каско.

Няколко начина да спестите от автомобилна застраховка!

септември 26, 2019

Що се отнася до застраховането, всеки иска максимален комфорт с изгодна минимална инвестиция.

Независимо дали вече имате сключени автомобилни застраховки – задължителна гражданска отговорност и доброволно КАСКО, то можете да разгледате тези съвети за спестяване, които ще Ви помогнат да получите най-добра цена.

Най-важно е да проучите пазара, да проучите всичко преди да вземете решение. Ако за първи път трябва да сключите автомобилни застраховки, защото сте нов шофьор, то е препоръчително да се консултирате със застрахователен брокер, защото ще може да Ви даде изчерпателна информация и да Ви напътства. Услугите на брокера са напълно безплатни за Вас, но знанията му са абсолютно безценни, затова си заслужава да се възползвате.

Бъдете по-добър шофьор, колкото по-безопасно карате, толкова на по-добра цена ще получавате автомобилни застраховки. Как да стане това? Спазвайте законите за движението на пътя, бъдете с повишено внимание. При подновяване на автомобилни застраховки, ако не сте имали произшествия, премията Ви ще бъде на по-ниска цена.

При нужда променете навиците на шофиране – когато се почувствате уморени, не продължавайте да карате. Уморените водачи имат забавени реакции и са по-склонни да бъдат опасни както за себе си, така и за другите участници в движението. Ако имате възможност – оставете автомобила си и ползвайте колело или обществен транспорт.

Комбинирайте автомобилните застраховки. Попитайте вашия застрахователен брокер за възможност да комбинирате полици – примерно гражданска отговорност, каско и застраховка за дома, така със сигурност ще имате най-изгодната оферта. Точно като вашия доставчик на телевизия, интернет и домашен телефон, застрахователните компании възнаграждават клиентите си при сключване на няколко застраховки.

Трябва да знаете, че има много ценови фактори, които определят цената на вашите автомобилни застраховки – от избора на автомобил до шофьорски навици. Някои зависят от вас, докато други не.

Проучвания сочат, че разсеяното шофиране е във възход. За съжаление тази статистика показва, че броят на произшествията се увеличава, както и щетите, които възникват по време на тези произшествия. С увеличаването на честотата и тежестта на исковете, се увеличават и премиите за застраховка на автомобили. Шофирайте безопасно – бъдете за пример на останалите участници в движението!

5 актуални въпроса за застраховка помощ при пътуване!

септември 16, 2019

  1. От кой момент започва да действа моята полица? – От момента на преминаване на границата на територията на страната, посочена в договора. Ако полицата се издава за няколко пътувания наведнъж – мулти трип, тя влиза в сила всеки път, когато преминете границата на посочената територия.
  2. Трябва ли да имам разпечатана застрахователна полица при мен? – Не, достатъчно е да имате сканирано копие  на електронната си поща или снимка на документа на мобилния си телефон.
  3. Застрахователното събитие настъпи в последния ден на застраховката, какво да правя? – Ако инцидентът е настъпил по време на срока на договора, всяка застрахователна компания е длъжна след като е уведомена да възстанови разходите за медицинска помощ.
  4. Застрахователната компания поема ли транспортни разходи до лечебното заведение? – Зависи от условията на конкретната полица, която е сключена.
  5. Загубих си личните документи по време на пътуването. Застраховката ще ми помогне ли? – При загуба на лична карта или задграничен паспорт, се покриват разходите за вадене на нови документи.

Искате да се чувствате уверени и защитени докато пътуване? Изберете за свой партньор застрахователен брокер Карол Стандарт и се насладете на предстоящото Ви пътуване!

Малка част от багажа се губи при самолетните полети – под 10%

юли 8, 2019

Около 9% – 10% от багажите се губят по време на полети, като по-често авиокомпаниите доставят  багажа повреден – сочи изследване на застрахователи. Почти всеки десети пътник, които има проблеми с багажа по време на полет, се сблъсква със забавеното му доставяне. Много по-често куфари и чанти биват доставяни счупени, разкъсани или с друга повреда при транспортирането им. Отново според застрахователите, около 9 от 10  подадени искове се отнасят именно до  такива проблеми с транспорта на багажа. Тотално увреждане на багажа е регистрирано в 46% от случаите, а загуба от страна на превозвача – само в 9%.

Интересна подробност е, че в близо 60% от случаите загубения багаж е на пасажери жени.

По правило, застрахователите включват застраховането на багаж сред най-актуалните рискове, които могат да се случат по време на пътуване със самолет.

Речник на често срещаните застрахователни термини, дефиниции:

юли 1, 2019

Застрахователна премия – това е цената на застраховката, еднократна сума или сбор от вноските, които човек заплаща на застрахователната компания, за да ползва защита при настъпване на неблагоприятно събитие.

Иск – искане от притежателя на полица или трето лице от застрахователно дружество за компенсиране на загуби, покрити от застраховка.

Условия – част или части на застрахователната полица, които обясняват задълженията и отговорностите на застрахования и на застрахователя.

Застрахователен риск – условие, които създава или увеличава шанса за загуба. Например наличието на печка на дърва може да увеличи вероятността от възникване на пожар. Застрахователният риск се разглежда още като обективно съществуваща вероятност от увреждане на имущество или неимуществено благо,събитието, което всеки човек се опасява да не настъпи и срещу което се застрахова.

Застрахователно събитие – осъществяването на риска, срещу който лицето е застраховано за периода на сключената застраховка.

Период на застраховката – обикновено застраховка се сключва в период от една година, но съществуват и други възможности. Попитай своя застрахователен брокер от Карол Стандарт.

Застрахователно обезщетение – валидно само при имуществени застраховки и представлява сума, която действително застрахованото лице или неговите близки получават от застрахователя, ако рискът, за който е застраховано, настъпи.

Застрахователна стойност – стойност или сума, срещу която вместо застрахованото имущество, може да се купи друго от същия вид и качество.

Застрахователна сума – това е сумата, която се получава от застрахователната компания, когато е сключена застраховка. За повече информация попитай своя личен застраховател брокер от Карол Стандарт.

Обезщетение – Актът за компенсиране на загуба

Застрахован – Лицето, лицата или страните, които са подсигурени или защитени чрез застрахователна полица.

Застрахователен интерес – Вземане под внимание стойността, която е застрахована. Той трябва да бъде налице, за да бъде застрахователният договор легален и валиден.

Застраховател – фирмата, която предоставя застрахователно покритие и услуги.

Зловредно зло – умишлено повреждане, увреждане или унищожаване на имущество на друго лице. За целите на застраховането, това обикновено е в обхвана на вандализъм.

Назован застрахован – лицето или юридическо лице, което е конкретно идентифицирано и посочено като застрахован в застрахователната полица. Това лице се нарича още притежател на полицата.

Застраховки, защо е по-добре да ги имаш?

април 3, 2019

Отдели си минутка време, за да прочетеш следващите редове!

Знаеш ли, че често застраховането е сравнявано със спасителна жилетка? Защо?

Защото точно като жилетката, когато не се нуждаеш от нея, тя е като едно неудобство и бреме, но когато ти се наложи, благодарността, че е върху теб, е огромна. Без застраховка, човек може да пострада и да поеме цялата отговорност за последствията, без да има кой да му помогне. Истината е, че никой не обича да поема непосилни отговорности и в такива моменти хората най-често се сещат, че имат нужда от застраховка и от това да им бъде подадена ръка. Именно затова трябва да се научим, че застраховането ни осигурява защита от финансови загуби за нас и нашето семейство. Когато застраховаме навреме, ние се справяме с неосъзнатия риск, който е навсякъде около нас.

Всички знаем, че нашето финансово благополучие е от изключително значение, а застраховката често става една сложна, дори неудобна тема. Именно затова решихме да надигнем малко завесата и да дадем полезна информация.

Като за начало, нашият съвет е да се ориентираш към независим застрахователен брокер. Той може да помогне да намериш подходящите видове застраховки, съобразени с твоите индивидуални нужди. Застрахователният брокер брани интересите на своя клиент, той е личен консултант.

Има различни видове застраховки, които можем да притежаваме:

Застраховка живот – това е сред най-разпространените застраховки, при която притежателят на полицата плаща определена сума. Тази сума се плаща на определен период от време на застрахователната компания. При смърт на застрахованото лице, в резултат на застрахователно събитие, настъпило през срока на застраховката, на посочените ползващи лица се изплаща застрахователната сума.

Имуществена застраховка – тя е сигурният начин да предпазим нашето имущество, ако бъде унищожено от пожар, земетресение, наводнение и ред други неблагоприятни събития. Това е нашата гаранция, че при неблагоприятни обстоятелства по застрахователната полица, ще бъде изплатена застрахователна сума (обезщетение) и имуществото може да се възстанови-

Застраховка карго – осигурява защита срещу загуба или повреда на товар.

Други застраховки са свързани със застраховка на автомобил, застраховка на стоки, застраховка  при пътуване, застраховка „отмяна на пътуване“. Съществуват различни видове медицински и здравни застраховки. За подборна информация се обърнете към вашия личен консултант от Карол Стандарт – лидерът в застраховането!

Митове и заблуди при работата със застрахователен брокер

февруари 12, 2019

Когато чуеш думата „застраховка“, какво веднага и идва на ум?

Може би знаеш, че има различни видове застраховки и че може да се застрахова почти всичко, за което се сетиш. Със сигурност обаче, ще се сетиш за животозастраховане и автомобилно застраховане, защото при автомобилното, гражданска отговорност е задължителна, а каско е силно препоръчително.

А какво ти идва на ум, когато ти кажат „купи ли застраховка“, „купи си застраховка“? Сигурно някоя голяма застрахователна компания, за която си гледал реклами по телевизията или в интернет.

Има и друг начин, да се сдобиеш със застраховка, който може да ти предложи дори по-добри условия и да ти даде повече избор. И тук на помощ идва застрахователния брокер, който освен че ти спестява пари и време, е и твоят личен защитник и съветник. Той застава изцяло зад твоя интерес и е винаги на разположение.

Събрахме няколко популярни мита и заблуди относно застрахователните брокери и сме готови напълно да ги опровергаем.

„Ако си купя застраховка от застрахователен брокер, това ще ми излезе твърде скъпо“ – Това не е вярно. Застрахователните брокери и консултациите с тях, са изцяло безплатни. Никога не се плаща за консултация.

„По-добре да купя директно от застрахователна компания“ – много хора смятат, че получават намаление на застраховката, ако я закупят директно от застрахователната компания. Това всъщност не е вярно. Човек ще заплати точно същата цена, независимо дали ще купи застраховка директно от застрахователната компания или чрез застрахователния брокер. Каква тогава е разликата?

С консултант не е нужно да се справиш с „корпоративното“ усещане на компанията, знаеш какво имам предвид „натиснете 1, ако говорите английски“, „изберете в каква връзка искате да се свържете с нас“, „моля останете на линия, вашето обаждане е важно за нас, но в момента всички наши сътрудници са заети“, „кажете ми с няколко думи за какво се обаждате“. Със застрахователния брокер, ти не си номер в системата, ти си човек, с име. Човек, който се нуждае от разбиране, консултиране и услуга. Застрахователният брокер ще се занимава с компанията, вместо теб и ще улесни живота ти.

Твоят личен консултант може да махне излишното, което също струва пари и да договори максималните отстъпки за теб. Застрахователният брокер може да ти предложи и пакетна услуга, която ще излезе по-изгодна за теб, без да превишава твоя бюджет.

„Застрахователните брокери са посредници, така че цените трябва да са по-високи.“ – Това не е вярно.

Застрахователните брокери не са посредници, те по-скоро са търговска сила на застрахователната компания. Истината е, че застрахователните компании разчитат на застрахователните брокери. Разчитат, за да продават продуктите си и те да достигнат до повече хора, също така никога никъде няма да видиш „цена за посредници“ когато става въпрос за застрахователни цени. В действителност дори могат да бъдат спестени пари, когато се ползва застрахователен брокер. Това е така, защото той има предимството да сравни множество цени на различни компании. Брокепът ще сподели най-добрата оферта за теб и твоите нужди. Защото той защитава твоите интереси, точно за това ще ти предложи и най-достъпната цена.

„Застрахователните брокери са измамници“ – всички ние поне веднъж сме попадали на такова твърдение и сме чули за един – два случая. Може би точно тези истории за мошеници и измамници, са променили начина, по който хората възприемат застрахователните брокери. Истината е, че във всеки бизнес и във всяка една сфера има такива хора. Само защото е имало единични случаи, не означава, че всички са такива. Именно затова когато решиш да се довериш на застрахователен брокер, се довери на провереното и на граденото име с години.

„Ако застрахователният брокер допусне грешка, аз нямам никаква защита“ – Всъщност всички застрахователни брокери задължително сключват застраховка „Професионална отговорност“, и ако на клиента бъдат нанесени вреди по някакъв начин по вина на брокера, то клиентът ще получи обезщетение от застрахователя на брокера, дори ако брокерът фалира или няма възможност да отговори на загубите.

„Застрахователните брокери не подлежат на контрол и могат да правят каквото си поискат, без да се отчитат пред никого“ – Истината е, че застрахователните брокери извършват лицензирана дейност, която се следи строго от Комисията за финансов надзор. Брокерите работят с множество документи, наредби, лицензирани програми, затова и са прецизни в своята работа.

„Работата на застрахователния брокер е да продава различни видове застраховки“ – Истината е, че работата на един застрахователен брокер е много повече от продажба на полица и получаване на комисионна. Застрахователният брокер е и още консултант по избора на най-добра застраховка. Той е неотлъчно до клиента и винаги защитава неговия интересен. Също така съдейства при предявяване на щети в случай на застрахователно събитие. Отново застрахователният брокер помага при преговори за получаване на обезщетение от застрахователната компания. Освен това, той има и ангажимент към клиента, който е през целия период на действие на полицата.

Всички застрахователни брокери са еднакви, така че няма голямо значение кой ще избера“ – Застрахователните брокери продават едни и същи продукти, но начинът, по който ще те третират като клиент, ще бъде напълно различен. Добрият застрахователен брокер ще разбере твоите специфични, персонализирани нужди и ще ти даде най-доброто решение и ще те информира. Ето защо екипът на Карол Стандарт има различен подход – нашата цел е да развием отношенията с нашите клиенти, защото ние наистина полагаме грижа за всеки един клиент, също така предлагаме разнообразни услуги и продукти. Държим на прозрачни отношения и на информираност. В блога на Карол Стандарт ще намериш винаги полезни статии, а при нужда винаги ще получиш внимание и добро отношение.


4 важни причини защо да застраховаме нашия дом

февруари 6, 2019

Нужно ли е да се отделят пари за имуществени застраховки?

Трябва ли наистина да отделям средства, за да застраховам дома си? С какво тази застраховка ще ми помогне? Каква добавена стойност ми носи тя? Какво точно включва имуществената застраховка? Ще ми бъде ли изплатено обезщетение, ако ми се случи неблагоприятно събитие? – Това са само част от въпросите, които ще си зададеш в някакъв момент от живота. Почти сигурно е, че ако притежаваш собствен имот или приятел ти е споделил, че има такъв вид застраховка.

Ето 4 важни причини, които ще дадат отговор на всички гореизброени въпроси и защо наистина е важно да застаховаме жилището си и какво удобство е това:

 

  1. Банките изискват задължително застраховка имот преди отпускане на кредит за покупка на дом. Изискват тя да е правилно сключена, защото като кредитни институции искат да са сигурни, че имуществата им са защитени.
  2. Нашият собствен дом, е най-голямата ни инвестиция. За разлика от автомобилите, които се обезценяват с времето, имотите гарантират нашата сигурност в идните години. Дори имат склонността да повишават стойността си в дългосрочен план. Поради тази причина, застраховката на имуществото следва да бъде в списъка с финансови приоритети. Застраховката на имущество дава гарантира спокойствие, дава сигурност и комфорт.
  3. Застраховката на имуществото ни няма да попречи на природните бедствия и човешките злонамерени или невнимателни действия да се случат, но тя ще постави щит между нас и евентуално бъдещо събитие, което може иначе да ни струва много пари, както и ще ни помогне да устоим на трудности в кризисни времена.

4.Застраховката на нашето имущество най-често ни се отплаща с възстановяване на средства. Това се случва при наличие на щети, унищожени или откраднати вещи, разбити врати/прозорци и други последици от влизане с взлом, възникване на пожар с катастрофални последици за интериора. Но без значение кое от тези събития е налице, тази полица ще ни помогне да заменим или поправим скъпите мебели и материални ценности в същия размер и качество. За индивидуална оферта попитай своя личен консултант от Карол Стандарт.

Какво представлява застраховането? Защо да застраховам?

февруари 2, 2019


Застраховането е защита, предпазна мярка, сигурност, правантивна мярка, имунитет. Застраховането е споразумение, чрез което дадено дружество (застрахователна компания) се задължава да осигури обезщетение за определена загуба или вреда, в замяна на заплащане на определена премия.

Принципът на застраховането е взаимността. Какво ще рече взаимност? Това е събирането на вноски (премии) от много лица, които са изложени на еднотипен риск. Целта на това е, да се покрият загубите на малкото от тях, при които рискът се е реализирал чрез настъпване на застрахователно събитие. С други думи, застраховането се реализира на базата на парични вноски от множество хора, които се разпределят между пострадалите лица. 

При застраховането имаме покриване на най-различни видове рискове, сред които земетресение, пожар, катастрофа, кражба, загуба на живот, болест.

„Риск“ – основно понятие използвано от застрахователите и застрахователните компании. Това понятие включва в себе си едновременно несигурността относно настъпването му в бъдеще и факта, че изходът или развитието на дадена ситуация може да ни постави в неблагоприятно положение, различно от това, в което се намираме. 

Съществуват различни видове застраховки, от които може да се възползва всеки един човек. Има застраховки имущество, застраховка гражданска отговорност, застраховка на карго, медицински застраховки, туристически застраховки, селскостопански застраховки и други.